SATIŞTA

Dr Gusto Toz Jelatin 200 Gr

Yeni Ürün

Jelatin, sığır, balık gibi omurgalıların kollageninden elde edilen hayvansal kaynaklı bir protein ürünüdür.Yiyeceklerin dayanıklılığını arttırmak ve kıvam vermek amaçlı kullanılır
Stok Kodu:

17,50 TL

Dr Gusto Toz Jelatin 200 Gr

Toz Jelatin 200 Gr

Jelatin, sığır, balık gibi omurgalıların kollageninden elde edilen hayvansal kaynaklı bir protein ürünüdür.

Yiyeceklerin dayanıklılığını arttırmak ve kıvam vermek amaçlı kullanılır.Tek başına bir tada sahip değildir.

Jelatin stabilizör olarak tatlı, pasta, puding, meyve jölesi, dondurma ve sakız üretiminde kullanılmaktadır. Jelatin, katıldığı ürüne göre kıvam arttırıcı,köpürmeyi sağlayıcı, emülgatör, stabilizatör, bağlayıcı yapıştırma ve kremleştirici ajan olarak görev yapmaktadır.Saf sığır jelatinidir.

Kullanıldığı Alanlar

  • Pastacılık ürünler
  • Yoğurt
  • Dondurmacılık
  • Eritilmiş peynir
  • Kaşar üretimi
  • Margarin
  • Et ve et ürünleri
  • Şekerleme ve tatlılarda
  • Reçellerde
  • Marmelatlarda
  • Puding, krem şanti
  • Helva, tahin, pekmez, fındık-fıstık ezmeleri
  • Meyve suları
  • Cikletler vb.

 Kullanım Şekli

Kullanmadan önce hafif ateşte sıvıda çözündürülmelidir. Çok sıcak karışımlara eklenmemelidir.

1/2 lt sıvıyı pelteleştirmek için 4 yaprak jelatin ya da 3 yemek kaşığı toz jelatin yeterlidir.

Kıvamlandırdığınız ürün soğutulmayacak ise jelatin miktarı %30 arttırılabilir.

 

 

 

jelatin, sığır jelatini, toz jelatin,

Yorumlar

Yorum Yaz