SATIŞTA

Kavun Aromalı Toz Dondurma Karışımı

Yeni Ürün

Dondurma Yapımında Kullanılır ,Kolay Yapımı Vardır
Stok Kodu:

30,00 TL

Kavun Aromalı Toz Dondurma Karışımı

KULLANIM YERİ VE KULLANIM TALİMATLARI:

FO FULLMİX EKONOMIK DONDURMA TARİFİ

 

1 Kg Fo Fullmix Toz Dondurma Karışımı,

 

3 Lt Su

 

FO FULLMİX STANDART DONDURMA TARİFİ

 

1 Kg Fo Fullmix Toz Dondurma Karışımı,

 

1,5 Lt Su

 

1,5 Lt Süt ( pastörize veya strelize)

 

FO FULLMİX STANDART YAŞ MEYVELİ DONDURMA TARİFİ

 

1 Kg Fo Fullmix Toz Dondurma Karışımı,

 

2,5 Lt Su

 

1 Kg Meyve ( Dondurmuş veya taze İstenilen Meyve)

 

FO FULLMİX STANDART KURU MEYVELİVE ÇİKOLATALI DONDURMA TARİFİ

 

1 Kg Fo Fullmix Toz Dondurma Karışımı,

 

1,5 Lt Su

 

1,5 Lt Süt

 

250gr-500gr Kuru Meyve (Fındık,Fıstık,Ceviz vb.)

 

FO FULLMİX DELUXE DONDURMA TARİFİ

 

1 Kg Fo Fullmix Toz Dondurma Karışımı,

 

3 Lt Süt ( pastörize veya strelize)

 

FO FULLMİX DELUXE YAŞ MEYVELİ DONDURMA TARİFİ

 

1 Kg Fo Fullmix Toz Dondurma Karışımı,

 

2 Lt Su

 

1 Kg Meyve ( Dondurmuş veya taze İstenilen Meyve)

 

FO FULLMİX DELUXE KURU MEYVELİVE ÇİKOLATALI DONDURMA TARİFİ

 

1 Kg Fo Fullmix Toz Dondurma Karışımı,

3 Lt Süt

 

500gr-700gr Kuru Meyve (Fındık,Fıstık,Ceviz vb.)

 

HAZIRLANIŞI

 

Toz karışım, su ve/veya süt kap içerisinde karıştırılır.dondurma Makinesinin soğutma bölümüne alınır ve dondurma kıvamını alana kadar

 

soğutulur.eğer Meyveli veya Çikolaralı dondurma yapılacak ise,kullanılacak meyve, kuru meyve , kuru meyve veya çikolara blenırda

 

inceltilir,karışımı eklenir sonrasında dondurma makinesinde soğutulur.

 

DONDURMA ?

Dondurma hoşa giden aroması, tadı ve görünüşü itibarIyle pek çok kişi tarafından her mevsim sevilerek tüketilen bir süt ürünüdür. Enerji içeriği fazla olmamakla birlikte vitamin ve mineraller yönünden zengin olması beslenme açısından da önemini artırmaktadır. Dondurmanın ilk olarak nerede nasıl ortaya çıktığı bilinmemektedir. Fakat yapılışına dair pek çok şey söylenmektedir. Bazı kaynaklarda dondurmanın 16.yy .ın başlarında İtalya’da keşfedildiği belirtilmektedir. Yine bazı kaynaklara göre dondurma ilk defa buzun keşfinden sonra İngiltere’de yapılmıştır. Ülkemizde ise ilk dondurma üretimi 1900 yılında İstanbul ve Kahramanmaraş’ta yapılmıştır. Dondurma; genellikle süt ve ürünlerinden (süt, koyulaştırılmış süt, krema, tereyağı, süt tozu), stabilizatör, emülgatör, tatlandırıcı (sakaroz, glikoz vb), bazen de renk ve lezzet veren maddelerden oluşan, karışımın değişik düzenlerde işlenmesiyle elde edilen kompleks (karmaşık) fiziko-kimyasal bileşime sahip bir besindir. Türk Gıda Kodeksi, Dondurma Tebliği’ne göre dondurma karışımı; içerisinde tat ve çeşidine göre süt ve/veya süt ürünlerini içme suyu, şeker ve izin verilen katkı maddelerini bulunduran, istenildiğinde salep, yumurta ve/veya yumurta ürünleri, aroma maddeleri ve çeşni maddeleri gibi bileşenleri içeren, henüz dondurulmamış hâldeki karışım ürününü ifade eder.

Yorumlar

Yorum Yaz